Pogoji posolovanja

Splošni pogoji spletne trgovine trgovina.lokatrade.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih trgovinskih uzanc.

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani naravna-vina.si ter se z njimi strinja.

1. PODATKI O PONUDNIKU

Spletno prodajo na trgovina.lokatrade.com izvaja podjetje Lokatrade Škofja Loka d.o.o., Kidričeva 96, 4220 Škofja Loka. Družba je vpisana v sodni register okrožnega sodišča v Kranju pod vl. št.

Podjetje je zavezanec za plačilo DDV

ID za DDV : SI87694808

2. DOSTOPNOST INFORMACIJ

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (naslov, e-pošta, telefon, fax)
  • bistvene značilnosti blaga
  • dobavni rok artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dobavljiv v razumnem roku)
  • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave)
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vključujejo davke in stroške prevoza,
  • način plačila in dostave
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla.

3. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Prodajalec ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi s strani kupca posredovanega napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun). Pogodba (račun) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

4. ODPREMA BLAGA

Dostavo po Sloveniji opravlja Pošta Slovenije d.d. Vse pošiljke so zavarovane in vam v primeru poškodovanja pošiljke, le to zamenjamo z novo ali vrnemo vaš denar.

V primeru naročil do 12.30. ure bo pošiljka dostavljena predvidoma naslednji delovni dan. Poštnino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije. Pri naročilih nad 100 € je dostava brezplačna.

Pošiljke so vročene med 8.00 uro zjutraj in 19.00 zvečer.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, plačate poštarju le dejanski znesek, ki ste ga prejeli pri potrditvi naročila. S Pošto Slovenije imamo sklenjeno pogodbo, tako da strošek pologa gotovine krije podjetje Lokatrade Škofja Loka d.o.o..

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, vas bodo obiskali še dvakrat, potem pa vas bo pošiljka čakala na najbližjem uradu Pošte Slovenije.

Cenik poštnine se obračunava po teži pošiljke:

Do 2kg – 3,90€2kg – 5kg – 4,90€5kg – 10kg – 5,90€10kg – 15 kg – 6,90€

Brezplačna dostava nad 100 €

Če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, se mu pusti pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke.

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – Pošta Slovenije. Prodajalec v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po obvestilu. Kupec mora o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika ali prodajalca.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

5. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči (na kontaktni e-naslov info@lokatrade.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe – nakupa.

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 8 dni od prejema vrnjenega blaga. Vračilo kupnine se nakaže na transakcijski ( osebni ) račun kupca, ki ga le ta sporoči prodajalcu.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Blago se vrne ponudniku na naslov Lokatrade Škofja Loka d.o.o., Kidričeva 96, 4220 Škofja Loka.

6. CENE

Cene so v eurih, nevedene brez in z DDV. Cena navedena ob posameznem artiklu ne vključuje stroškov pošiljanja.

Cena izpisana ob koncu naročila je končna cena, ki vključuje tudi strošek pošiljanja.

Ponudnik krije stroške pakiranja in embalaže.

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila t.j. na dan zaključka in oddaje naročila.

7. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila;

  • plačilo po predračunu: Kupec prejme predračun po e-pošti. Po plačilu predračuna, sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.
  • plačilo na odlog, v primeru pogodbe.

8. VARNOST

Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

9.VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za vodenje računov, ponudb in ostalo potrebno dokumentacijo.

10. PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca.

Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.