Očala StayerSafety, uvex in 3M/Peltor odlikuje vrhunska optična tehnologija (optični razred 1), sodoben dizajn, ergonomska oblika leč in okvirjev ter nizka teža. Vse to zagotavlja udobno dolgotrajno nošenje in s tem 100% zaščito oči uporabnikov. Večina očal ima z notranje strani premaz proti rosenju, z zunanje pa proti odrgninam. Praktično vsi modeli nudijo učinkovito UV, nekateri pa tudi IR zaščito.

eyewear_lenses
VLT* = (visual light transmission) – prepuščanje vidne svetlobe

eyewear_filters

eyewear_safety

eyewear_standards

eyewear_markings

Korekcijska zaščitna očala

Poškodbe oči zaradi mehanskih, kemičnih ali optičnih tveganj pog“osto povzročajo trajne posledice. V najhujših primerih gre za izgubo vida na enem ali celo obeh očesih. To pomeni hudo travmo za delavca in velike materialne stroške za delodajalca. Vsled teh dejstev se vse več podjetij odloča za obvezno nošenje zaščitnih očal v vseh prostorih, kjer se odvija proizvodnja oz. kjer se pojavlja tveganje za naše oči. Široka ponudba zaščitnih očal StayerSafety omogoča optimalen izbor tako glede zahtev uporabnika na eni, kot tudi narave dela na drugi strani. Vse več pa je uporabnikov, ki so kratko ali daljnovidni ali pa celo oboje. V takšnih primerih prihaja do dilem, katera rešitev bi bila optimalna. Uporaba očal, ki so oblikovana za nošenje preko korekcijskih je kompromisna rešitev, ki ni primerna za uporabo preko celotnega delovnega časa. Potrebna je kvalitetna rešitev, ki nudi pravo zaščito na eni ter udobje na drugi strani, zato smo v letu 2011 našim kupcem ponudili zaokrožen izbor zaščitnih očal s korekcijskimi stekli. Ponudbo delimo na tri opcije:

– zaščitna očala z dodatnim podokvirjem za korekcijske leče

– bifokalna zaščitna očala s predvgrajenimi lečami dioptrije +1,5; +2,0 in +2,5

– zaščitna očala s korekcijskimi lečami, izdelanimi po receptu izdanem pri okulistu

Pri slednjih je zelo pomembno, da so atestirana v kompletu, torej zaščitni okvir in zaščitne korekcijske leče. Pojavlja se namreč praksa, da uporabnik ali delodajalec kupi zaščitni okvir, nato pa optik vgradi korekcijska stekla. Rezultat so očala, ki imajo certificiran zaščitni okvir, ne pa tudi leč – stekel, kar pomeni, da v resnici ne moremo govoriti o zaščitnih očalih, ne v praksi, še manj pa zakonsko. Naša očala vedno izdelamo in izdobavimo z vsemi potrebnimi atesti.

eyewear_stayer_prescription